Classics Toernooi 2008

Er werden zondagmorgen 16 november veel handen geschud voor de aanvang van het Classics-toernooi van WSV, Apeldoorn, het dubbeltoernooi voor 50-plussers.

Veel deelnemers begroetten elkaar als oude bekenden en gingen, rijp en groen door elkaar, een balletje inslaan.
Na een welkomstwoord van wedstrijdleider Henk Verbeek en de bij onze vereniging gebruikelijke warming-up zetten 30 ‘dubbelkoppels’ van 10 deelnemende verenigingen zich aan in totaal 180 partijen op de tien banen in onze sporthal. Om te beginnen een voorronde met poules waarin iedereen vijf partijen speelde en waarvan het resultaat bepalend was voor de plaatsing in een eindronde. In die eindronde kwam ieder koppel nog eens vier keer in actie, maar dan meer op het eigen spelniveau. Met tot slot op drie niveaus finalepartijen waaruit de winnaars tevoorschijn moesten komen. Al met al een toernooiformule die er toe leidt dat iedereen ruimschoots aan zijn trekken komt en ook nog op tijd naar huis kan. Ook de deelnemers van twee ‘nieuwe’, nog jonge verenigingen die aan het toernooi deelnamen (Elan, Baarn en Hart Nodig, Apeldoorn) bleken uitstekend mee te kunnen komen.

Gezelligheid in de kantine

Het was pas de derde editie van dit toernooi, maar sfeer, toernooi-indeling en een gezelligheidselement als een ruime pauze waarin gezamenlijk broodjes, koffie en thee worden genuttigd, lijken dit toernooi nu al tot een gewaardeerde klassieker te hebben gemaakt.
Alle waardering voor de broodjessmeerders (50-), de helpers in de zaal en de wedstrijdleiding. Maar drijvende kracht achter dit vlekkeloos verlopen toernooi is toch Sylvia Taege, die na de prijsuitreiking terecht door voorzitter Sieb Dijkstra in de bloemetjes werd gezet.

Mindert en Sieb het gouden koppel

Mindert en Sieb - Het Gouden Koppel

Sylvia, de motor achter het succes

Siry en Ed in opperste concentratie